• Despre
  • Începe aici
  • Cursuri
  • Blog
  • Contact
      • Coș

      • Resurse gratuite
    Ne face plăcere să te ajutăm! Răspundem cu drag la 0761446827
    contact@ninadealexander.com
    Login
    Cursuri NinaCursuri Nina
    • Despre
    • Începe aici
    • Cursuri
    • Blog
    • Contact
      • Coș

      • Resurse gratuite

      MANAGEMENTUL MINTII

      • Acasă
      • Blog
      • MANAGEMENTUL MINTII
      • Cum să lași trecutul în urmă

      Cum să lași trecutul în urmă

      • Postat de Nina Paraschivescu
      • Categorii MANAGEMENTUL MINTII
      • Data 12 decembrie 2020
      • Comentarii 0 comentariu

      Ca să te poți elibera de trecut trebuie să te focusezi pe prezent și pe viitor.

      De ce ținem cu dinții de trecut?
      De ce ne este atât de greu să renunțăm la experiențe care ne-au provocat multă durere și suferință?

      Mulți dintre noi rămânem blocați în trecut din nevoia noastră de certitudine.

      Certitudinea este una din cele 6 nevoi elementare ale omului și este fundamental bazată pe supraviețuire. 

      Cu toții simțim nevoia să fim siguri că putem evita durerea și să găsim un oarecare confort în viața noastră. Să lăsăm trecutul în urmă înseamnă și să privim spre un viitor necunoscut. 

      Să lăsăm trecutul înseamnă să avem curajul să dăm drumul la ce ne e familiar – chiar dacă e un lucru negativ. Să fim suficient de vulnerabili să îmbrățișăm ceea ce urmează și să învățăm din asta.

      Celălalt motiv pentru care este dificil să învățăm cum să renunțăm la trecut are legătură cu modul în care corelăm informația cu emoțiile. 

      Să luăm în considerare, de exemplu o femeie care are o esență feminină (manifestă feminitate din interior, persoană preponderent feminină). Dacă partenerul ei face ceva care îi cauzează suferință emoțională, ea va avea tendința să o tot aducă la suprafață pe tot parcursul relației. 

      Partenerului ei i se va părea imposibil să câștige în felul acesta. Oricât s-ar strădui el să modifice situația, ea va continua să-l pedepsească pentru păcatele din trecut. 

      Există un motiv real pentru care ea nu reușește să lase trecutul în urmă.

      Să ne amintim de septembrie 2011. Probabil că sunt șanse să-ți amintești unde erai și cu cine erai când ai auzit de atacul terorist. Poți spune același lucru despre 11 August 2001? 

      Memoria noastră devine foarte neclară când e vorba de detalii. Foarte puțini oameni își pot aminti ce s-a întâmplat cu o lună înainte de atac. Acest lucru se întâmplă pentru că noi nu reținem informații care nu au atașate de ele emoții sau care nu ne mișcă în nici un fel.

      Informațiile care au atașate de ele și emoții lasă o impresie de neșters. O persoană care manifestă esența feminină va atașa emoții de orice lucru care o impactează într-un mod semnificativ. În special dacă îi cauzează durere sau suferință și atunci îi e mai dificil să lase trecutul în urmă.

      Compară această persoană cu o alta care manifestă esența masculină. O persoană extrem de masculină are grijă și simte lucrurile profund. Energia masculină este să străpungă și să treacă peste, să meargă înainte în timp ce energia feminină este să se umple și să se adune. 

      Când există o emoție atașată de o anumită amintire să lași trecutul în urmă și să mergi înainte devine extrem de dificil pentru cei care sunt predispuși biologic să adune. Vezi Personajul Mendoza din filmul The Mission.

      Ce anume ne costă toate acestea? Cum ne slăbim strânsoarea ca să mergem înainte într-un mod mai sănătos și mai fericit?

      Începe să-ți trăiești viața într-un mod plin de bucurie și libertate învățând cum să lași trecutul în urmă. 

      7 pași care te ajută să lași trecutul în urmă 

      1. Conștientizează de ce este necesar să lași trecutul în urmă

      Primul pas este să recunoști ce anume te trage înapoi și să îți găsești motivul pentru care să vrei să mergi înainte. 

      Ce anume te ține pe loc – o relație eșuată? O ceartă cu un prieten sau un membru al familiei peste care nu poți trece? Ai nevoie să ierți pe cineva – în mod direct sau doar în inima ta – ca să poți lăsa în urmă furia, supărarea și să pășești înainte într-o stare mai pașnică?

      Odată ce ai identificat ce anume te trage înapoi, întreabă-te: ”Care sunt motivele pentru care neapărat trebuie să trec peste asta?” 

      Cum se va schimba viața ta după ce vei fi învățat cum să lași trecutul în urma ta?

      Cum va schimba acest lucru traiectoria relației tale și cum te va ajuta să te conectezi cu partenerul? Și cum te vei simți în acest nou capitol al vieții?

      Acesta este una dintre cele mai importante părți din proces pentru că te va ajuta să îți menții angajamentul de a lăsa în urmă trecutul și de a merge mai departe. Obținerea unui sens clar al scopului este esențial pentru stabilirea oricărui obiectiv. 

      Scopul tău va fi motorul tău emoțional atunci când vei avea tentația să renunți. Inevitabil te vei confrunta cu provocări și contracarări, dar dacă ai un motiv destul de puternic și un scop care să te motiveze din interior, vei rămâne focusat și dedicat.

      2. Identifică-ți obiceiurile emoționale

      Aceasta este una dintre cele mai provocatoare părți în depășirea trecutului pentru că necesită introspecție profundă. Cum îți trăiești viața? Care sunt credințele tale limitative? Unde trăiești/ești pe plan emoțional?

      Când crești obișnuit cu anumite emoții, chiar și cu unele negative, nu-ți dai seama cu adevărat cum te afectează acestea. Nu-ți dai seama că ești blocat într-o buclă emoțională, tu doar crezi că reacționezi așa cum ar face-o oricine în situația respectivă. 

      Dar obiceiurile noastre emoționale unice pot avea o influență profundă asupra modului în care noi privim viața, a modului în care acționăm și asupra modului în care mergem înainte lăsând în urmă trecutul. 

      De ce să te mulțumești cu o viață în care să dai putere emoțiilor negative și să le lași deoparte pe cele pozitive care ți-ar putea fi utile cu adevărat?

      Identificarea obiceiurilor emoționale face trecerea către posibilitatea unei experiențe fericite. 

      Emoțiile tale sunt ca mușchii: te poți antrena să fii frustrat, supărăcios, nemulțumit, chiar deprimat dacă apare o situație provocatoare.

      Sau te poți antrena să te simți pasionat de ceea ce faci, puternic, bucuros, încrezător chiar și în momentele când se întâmplă ceva urât în viața ta. 

      Când preiei inițiativa asupra propriilor emoții poți învăța cum să lași în urmă trecutul într-un fel care te face să te simți mai ușor și mai liber în loc să fii temător. 

      Când ”te trezești căzând” într-o stare emoțională proastă din obișnuință, întrerupe imediat gândul și fă switch-ul cu un alt gând pe care îl alegi tu de data asta. 

      Cu cât te condiționezi mai mult, cu atât acele emoții devin mai legate și te adaptezi cu mai multă ușurință la orice situație care îți iese în cale. 

      3. Condiționează-ți mintea

      Ultimele descoperiri în viață se întâmplă prin învățarea unor strategii dezvoltând o poveste împuternicitoare și asigurându-te că ești în starea potrivită de a merge mai departe. 

      Ca să faci asta, e nevoie să-ți condiționezi mintea în fiecare zi.

      Dacă nu-ți iei timp să-ți examinezi și să-ți schimbi obiceiurile viața va începe să ți se întâmple. Să te trăiască în loc să o trăiești tu pe ea.

      Indiferent cât de deștept, priceput sau inspirat ai fi, dacă nu stai de pază la ușa minții tale atunci dai aprobare în mod tacit gândurilor care îți slăbesc puterea. Acelor gânduri de dezamăgiri sau deziluzii. 

      În loc să te concentrezi pe a renunța la trecut, te vei lăsa distras de gânduri care te vor ține înrădăcinat în tipare negative.

      Pentru a-ți condiționa mintea, hrănește-te cu povești care te împuternicesc. Înconjoară-te cu oameni care te fac să te simți mai bun și te pun într-o stare de vârf. 

      Lucrează să-ți cultivi o grădină plină de flori în loc de un petic uscat de buruieni. Micile ritualuri de zi cu zi sunt cele care creează impulsul și în cele din urmă duc la schimbări masive.

      4. Investește în creșterea personală

      Nu există un moment mai potrivit de a lucra pentru planul personal de creștere decât cel în care vrei să-ți lași trecutul în urmă. 

      Să te concentrezi asupra învățării și îmbunătățirii nu este doar o distragere a atenției de la gândurile negative ci te și împuternicește.

      Ia-ți acest timp ca să afli ce înseamnă acest lucru pentru tine. 

      Vrei să-ți dezvolți cariera? Să-ți creezi relații sănătoase așa cum meriți?

      Odată ce ai identificat ariile din viață unde dorești să lucrezi și pe care vrei să te concentrezi, identifică obstacolele cu care e posibil să te confrunți. 

      Pregătește uneltele de care ai putea avea nevoie ca să reușești. Pe măsură ce aduni aceste unelte, ia în considerare varianta de a lucra cu un coach pe parcursul călătoriei creșterii tale pe plan personal.

      5. Înconjoară-te cu oameni pozitivi

      ”Ești media celor cinci persoane cu care petreci cel mai mult timp.” – Jim Rohn

      E mult mai dificil să renunți la trecut atunci când ești înconjurat de persoane care îți amintesc de acesta. Când te înconjori de oameni dedicați creșterii și progresului va fi mult mai ușor să mergi mai departe. 

      Tony Robbins spune: ”Calitatea vieții unei persoane este cel mai adesea o reflexie a așteptărilor grupului din care face parte”. 

      6. Dăruiește-te, oferă!

      Pe măsură ce te străduiești să renunți la trecut, găsește pe cineva pe care să-l ajuți. Găsește un loc unde să faci voluntariat, ca să treci dincolo de tine, să lucrezi pentru un scop mai mare decât tine.

      Trăiește pentru familia ta, pentru comunitate, pentru omenire. Motivul contează deci găsește motive care trec dincolo de tine. Indiferent de cât de rupt ești sau te simți, întotdeauna ai ceva de oferit celorlalți. Chiar dacă este vorba de un lucru simplu precum un zâmbet sau o ureche cu care să asculți. 

      Când îți dai seama în cele din urmă că secretul vieții constă în a dărui, viața ta se va îmbunătăți substanțial. Vei fi capabil să vezi cum poți merge mai departe, lăsând trecutul în urmă.

      Viața ta este importantă. 

      Când te aliniezi cu adevărul pentru care ești aici – nu doar să primești ci să și dăruiești – atunci celelalte persoane vor simți autenticitatea ta și se vor deschide în fața ta. 

      Dăruind îți amintești cine ești, pentru ce exiști. Mutând focusul pe nevoile celorlalți este o cale care te împuternicește să faci mai mult decât ai crezut vreodată că este posibil. 

      Vei simți imediat beneficiile atunci când dăruiești și te vei simți mai împământat în momentul prezent ca niciodată. Vei deveni mai productiv și vei găsi soluții creative la probleme. 

      Îți vei găsi tăria atunci când te vei simți extenuat și vei învăța cum să lași în urmă trecutul. Vei învăța să pășești în viitor într-un mod plăcut, conștient și plin de compasiune.

      Sursa: Team Tony Robbins

      Află mai mult despre cum poți fi aliniat cu Legile Universului din cursul nostru online cu același nume.

      Cu ce te ajută acest curs:

      • Îți amintești de legile primordiale care sunt ascunse în sufletul fiecărui om
      • Conștientizezi ce legi aplici deja în viața ta și pe care le încalci
      • Descoperi cauzele nereușitelor și cum le poți transforma în succese
      • Înveți să recunoști puterea liberului arbitru și cum să-l manifești în viața ta
      • Cum să primești și să dăruiești într-un mod benefic
      • Ce rol are frica în fluxul vieții și cum să o integrezi
      • Unde este locul tău real ca să te poți bucura de abundență
      • Înveți cum să devii ca să atragi condiții de care îți dorești în viața ta

      Găsești cursul, un video cu Legea Iertării și alte detalii despre curs aici.

       

       

      • Share:
      autor avatar
      Nina Paraschivescu

      https://femeiafeminina.ro/

      Nina Paraschivescu este antreprenor de 15 ani, este fondatoarea Școlii de Coaching și a comunității Femeia Feminină. Prin cursurile și programele create ajută zilnic mii de români să-și ducă viața la următorul nivel. Mantra învățată de la mama ei "Totul este o alegere" o ghidează spre a-i servi pe oameni să devină conștienți de cum pot crea realitatea pe care și-o doresc.

      Articolul anterior

      Cum să devii stăpânul emoțiilor tale
      12 decembrie 2020

      Următorul articol

      Cine este responsabil pentru emoțiile tale?
      14 decembrie 2020

      S-ar putea să-ți placă și…

      1getty_543195141_354291
      Crearea celei mai bune versiuni a ta
      18 decembrie, 2020
      Gorgeous female dancing underwater
      Arta schimbării de dr. Joe Dispenza
      16 decembrie, 2020
      Cum pot fi controlate emoțiile?
      Ce înseamnă măiestria emoțională?
      14 decembrie, 2020

      Lasă Un Răspuns Anulează răspunsul

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

      Caută

      Categorii

      • ABUNDENTĂ SI LIFESTYLE
      • CARIERA SI BUSINESS
      • IUBIRE SI RELATII
      • MANAGEMENTUL MINTII
      • NICIO CATEGORIE
      0761446827
      Bucuresti, România
      contact@ninadealexander.com
      Zilnic: 10:00 - 17:00
      TERMENI SI CONDITIIPOLITICA DE COOKIESPOLITICA DE CONFIDENTIALITATE

      Autentificare

      Am pierdut parola.

      Folosim cookie-uri pe site-ul nostru web pentru a vă oferi cea mai relevantă experiență. Dând clic pe „Accept”, ești de acord cu utilizarea TOATE cookie-urile.
      Setări cookiesACCEPT
      Gestionați consimțământul

      Privacy Overview

      This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
      Necesare
      Întotdeauna activate

      Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

      Non-necesare

      Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.